Túra: Az Ócsai Tájvédelmi Körzet peremén (2021)

   „Fekete varjak
Feketén szállnak,
Szemfödeléül
Őszi határnak.

Kátyús a dűlő,
Tört kerék benne,
Mintha a tűnt nyár
Keresztje lenne.

(Falu Tamás)

Múltidéző


























Kápolnák Útja 05.

Az utolsó „Kápolnák Útján” túránkon egyszerű volt a dolgunk csak besétálni célba. A túrát Inárcsról indítottuk és a település látnivalóinak felfedezésével kezdtük a napot, ezután pedig visszatértünk az eddigi útjaink során hűen követtett zöldre. Mivel csak egy rövidke kitérő fért a szűkös programunkba, így letértünk a Gombosi vadászház Hubertusz-kápolnájához, hogy megmaradjunk az útvonal szellemiségéhez.

Az utolsó kilométerek vágyakozással teltek, hiszen nagyon vártuk már az ócsai Bazilikát. Sajnos a belső látogatáshoz az előre bejelentkezés is kevés volt, ugyanis közölték, hogy betegség miatt az országosan is egyedülálló középkori templom nem látogatható. Csalódottan távoztunk és inkább a Betyárdombi-tanösvény felé vettük az irányt!





forrás: openstreetmap.org
Útvonal:

Inárcs, vá (S) - Történelmi emlékpark - Szűz Mária neve templom - Csévharaszti-erdő (P,Z) - Gombosi Hubertusz-kápolna és vadászház - Öreghegyi pincesor - Református templom és premontrei kolostor - Szentháromság templom - Falu Tamás Városi Könyvtár - Ócsa, vá


Táv és szintemelkedés:

24,8 km/ 92 m


Ősz a bazilikánál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése