Bakonyi Természettudományi Múzeum (2020)

A Bakonyi Természettudományi Múzeum tárlatai egy igazán különleges összefoglaló képet mutatnak az itteni sokszínű tájról. Az épület termeiben barangolva pedig megelevenednek a helyi erdők vadjai, madarai, rovarjai és a régmúlt idők állatai is.

A zirci ciszterci Apátság egyik barokk épülete ad otthon a Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeumának. Az 1972-ben alapított, Pro Natura díjas múzeum feladata a Bakony-vidék természettudományos kutatása, a gyűjtött anyag őrzése, tudományos feldolgozása és bemutatása.

A látogatók négy kiállítás anyagát vehetik szemügyre,  az első "A Bakony természeti képe", amely tárlat diorámái a jellegzetes hegyvidéki tájak életközösségeire és védett területeire fekteti a hangsúlyt. A második kiállításon visszautazhatunk az időben, és megismerhetjük a jégkorszakban itt élt óriásokat. Az itt „lakó” mamut csontvázak a Csajágon előkerült leletanyag két példánya, amely egyedülálló az országban.

A vadászat szerelmesei a múzeumba adományként került különleges trófeagyűjteményben gyönyörködhetnek. Az utolsó bemutató pedig a Kárpát-medence ásványait tárja a szemünk elé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése