Túra: Kerüld meg a Nyíri-erdőt (Homoktaposó) (2021)

   „A tájkép élvezésében is az a fontos, amit az ember lelke önt bele a nyers képbe. Mindenki annyit lát, amennyit tud látni; azt látja meg kint, ami benne van, belül!”

(Móricz Zsigmond)

Húllámvasút


























Kápolnák Útja 01.

Először szerveztünk kéttávos túrát, hiszen a „Kápolnák Útjának” első szakasza azonos a Homoktaposó teljesítménytúrájának egyik részével, így ki-ki maga választhatta meg az erőnlétének megfelelő távot. 

A csapatunk a botanikai csodákban gazdag Nyíri-erdő pihenőparkjáig együtt bandukolt, innentől kezdve aztán a profik nagyobb sebességre kapcsoltak, a „keménymag” pedig folytatta a helytörténeti gyűjtőmunkáját. A varázslatos tavaszi erdő és a környék történelmi emlékhelyeit végigjárva megfáradva, de temérdeknyi élménnyel érkeztünk meg a Kecskeméti Arborétumhoz, ahol még sokáig szívesen maradtunk volna, de várt ránk a megérdemelt vacsora.



forrás: openstreetmap.org
Útvonal:

Kecskeméti Arborétum (Z) - Kápolna-rét (ZL) - Árpád-kori templomrom emlékhely (Z) - Móricz-fa - Szent Hubertus-kápolna - Nyíri erdészház - Nagyboldogasszony-kápolna - Méntelek, központi park - Csődör-halom - Méntelek, Nyírisor (Z+) - Nagynyíri út - Arany Ló Pihenőpark, kereszt - Móricz-emlékhely (Z) - Máriahegy - Mária-kápolna - Kecskeméti Arborétum


Táv és szintemelkedés:

42,7 km/ 85 m


Csatorna parton

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése