Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola (2020)Az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola, mint egy 130 éve képzi és neveli ki hazánk erdészeit. A tanintézmény magas szintű és természet közeli oktatásával kiemelkedő agrár-kultúrtörténeti értéket képvisel.

Az iskola fontosságát jelzi, hogy az 1883-as megnyitását követően Ferenc József király is tiszteletét tette Ásotthalmon. 1905-ben új főépülettel bővült az iskola, így Magyarország egyetlen olyan erdészképző középfokú tanintézménye, amely ma is első, eredeti épületegyüttesében működik.

A intézmény életében fontos szerepet játszik az oktatás mellett az erdészet és a vadászat hagyományainak őrzése, így nem meglepő, hogy a falak között egy kiállítás is helyet kapott. A négy helyiségből áll múzeumban az iskola alapításának történelme és azok dokumentumai láthatóak. Ezen kívül egy nagy terem ad otthont egy korabeli, erdészeti és vadászati kiállításnak. Természetesen egy részleg külön foglalkozik, Ásotthalom környékének természeti értékeivel.
A kiállítás csak előre egyeztetett időpontban tekinthető meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése