Prédikálószék (2017)


Ha valaki hazánk egyik legszebb panorámájára kíváncsi, akkor érdemes felkeresnie a Prédikálószéket, amely a Pilis Visegrádi-hegység egyik legmagasabb hegycsúcsa a maga 639 méterével. A hegytetőre érve a nemrégiben átadott, különleges kilátóból nem csak a Dunakanyar fenséges látványa tárul elénk, hanem innen mutatkozik meg legfenségesebben Visegrád a Salamon-toronnyal és a Fellegvárral.

A Pilisi Parkerdő által 2016-ban épített kilátó, amely egy prédikálószéket (ahonnan pap egyházi beszédet tart a néphez) mintáz, a terveit pedig Koller József, Ybl-díjas építész készítette. A beton alapon álló, 12 méter magas épület három szinttel rendelkezik, ahogy haladunk felfelé benne, egyre szélesedik a kilátás a Dunakanyarra. Az egyes szinteken pedig a környék életében szerepet játszó magyar királyok emlékét elevenítik fel a korlátokra felhelyezett tájékoztató táblák.

Kicsit túlzó lehet, de a 21. század követelményeivel is rendelkezik az objektum, ugyan is tetején webkamerák vannak és ingyenes Wi-Fi kapcsolat is elérhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése