Zemplén Kalandpark (2019)


Zemplén egyik legnagyobb turisztikai attrakciója a Sátoraljaújhely felett tornyosuló Magas-hegyen kialakított kalandpark. A komplexumban a legextrémebb kalandok várják az idelátogatókat, ugyan is itt található Magyarország leghosszabb libegője és bobpályája, valamint hazánk első kabinos drótkötélpályája és a páratlan izgalmakat kínáló, több mint 100 méter mélység felett átívelő, két hegyet összekötő extrém átcsúszó kötélpálya. A kalandpark Magas-hegy három szintjén került kialakításra, melyeket a libegő köt össze.

Alsó állomáson található az 1332 m hosszúságú pályán keringő Libegő, a Korcsolyapálya, a Mászófalközpont és egy 60 férőhelyes Turistaszálló is várja itt a vendégeket.
A Középső állomást Bobpálya, három különböző nehézségi fokú Kalandtúra park, Játszótér és a Hófánk pályák színesíti. Az utóbbi egyébként 3 db egyenként 60 m hosszúságú, kanyargós „TUBBY" pályákat foglalja magába, amelyen egy hatalmas úszógumival kell a lejtőn csúszni és közben irányíthatatlanul pörgünk-forgunk a pálya végéig.

Felső állomás egyik attrakciója a Magas-hegy (514 m) tetején álló többszintes kilátó. De innen indulnak a Magas-hegyet a Szár-heggyel összekötő,„Dongó” fantázianevű, különleges, tartóoszlopok nélküli, zárt kabinos kötélpálya járművei.
Ha ez még nem lenne elég, akkor a bátrabbak a két hegy között kifeszített drótkötélen egy ülő hevederben szabadon csúszhatnak át 152 m magasságban, 80 km/h sebességre felgyorsulva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése