Hoffmann-vadászház (2013)

A vadászház közigazgatásilag Pilisszentlélekhez tartozik és a falutól nyugati irányban egy turistaút csomópontnál található. A Pilisi parkerdő egyik híres vadászati telepe és II. kategóriájú szállás épület egyben.

1 megjegyzés:

  1. Az eredeti kunyhó már 1880-as években állt. 1890. június 15-én a Magyar Turista Egyesület budapesti szakosztálya lett a kezelője, és Hoffmann Károly neves geologus kutatóról nevezték el.
    A háború után termésköből épült újra a kunyhó. A 1980-as években Makovecz Imre tervei alapján menedékházzá alakították,de a fa szerkezetek szétkorhadtak, életveszélyessé vált, lebontották, csak a földszinti körítő falak maradtak meg. A Hoffmann vadászház mai formáját 2001-ben, Ugron András építészmérnök tervei alapján végzett újjáépítést követően nyerte el. Azóta a Pilismaróti Erdészet vadászházként, szálláshelyként és étteremként működteti.

    Jelenleg az épületben 5.db. 2 ágyas, 2 db. 3 ágyas, és 1 apartman van mindegyik szobához saját fördőszoba és WC tartozik.
    Az étterem külön épületben nagyobb csoportok fogadására is alkalmas rendezvényteremmel és meleg konyhával rendelkezik.

    A hely varázsa a háborítatlan csendességében rejlik, ami a zártságának köszönheti, csak előzetes engedéllyel lehet igénybe venni.

    VálaszTörlés