Krisna-völgy (2022)


Aki ellátogat a somogyi dombok között megbúvó Krisna-völgybe az bepillantást nyerhet a Krisna-hívők különleges életébe. Az ide érkező turistának lehetősége van bebarangolni a festői völgyet, megtekinteni a „Mandírt”, amely egy india templom, és ezen kívül a vegetáriánus étteremben megismerni a kelet ízeit.

A Fonyód és Kaposvár között fekvő Krisna-völgy 1993-ban nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy bepillantást engedjen a Krisnások mindennapi életébe és elősegítse a természetes életmód megismerését. Az elmúlt években így létrejött az Európában is egyedülálló Indiai Kulturális Központ és a Biofarm. A Krisna-völgyben napjainkban a templom mellett még a kézműves stúdióba, a méhészetbe, és az itteni tehenészetbe is van lehetőség betekintést nyerni. Utóbbi különlegesége, hogy a tehén egy szent élőlény a Krisna-tudat kultúrájában.


A csaknem 260 hektár területű völgy egyik fő bevétel forrása a turizmus, ezért a hívők életét programokon keresztül mutatják be az egyéni vagy csoportos látogatóknak. De több nagyobb rendezvényt is szerveznek a völgyben, ilyen például a Krisna-völgyi Búcsú, amely egy változatos és vidám fesztivál, ahol a hagyományos értékeket és India kultúráját ismerhetik meg a látogatók.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése