Veszprémi Állatkert (2020)

A Veszprémi Állatkert Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje, amely Kittenberger Kálmán, a híres magyar Afrika-kutató, zoológus, vadász és író nevét viseli.


 A Közép-Dunántúli Régió legkedveltebb turisztikai célpontja 1958. augusztus elsején nyitotta meg kapuit. A két részből álló állatkert hamar kicsik és nagyok kedvencévé vált, ugyanis az állatparadicsom a festői szépségű Fejes-völgyben terül el. A felső, úgynevezett Gulya-dombi részen pedig a legújabb fejlesztések találhatóak, mint például hazánk egyik legszebb és legnagyobb Afrika-szavanna kifutója vagy az Elefánt Park.


A komplexum kiemelt hangsúlyt fektet a környezettudatos nevelésére, ezért Oktató- és Kiállítóháza nyári táboroknak ad otthont. Emeltet tagja az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének és a Magyar Állatkertek Szövetségének, ezáltal aktívan részt vesz nemzetközi természetvédelmi kampányokban és szerepet vállal fajmegmentési és tenyésztési programokban.



Ha ez még nem lenne elég egy különleges időutazásra is invitál az itt nemrégiben megnyílt Dínó Park. További élményeket nyújthat a gyerekeknek még az Afrika szavanna játszótér.

Uhu vagy nagy fülesbagoly (Bubo bubo)
Szibériai tigris (Panthera tigris altaica)
Kárpáti hiúz (Lynx lynx carpathicus)
Pampanyúl vagy nagy mara (Dolichotis patagonum)

Szibériai kőszáli kecske (Capra sibirica)
Ázsiai elefánt (Elephas maximus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése