Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum (2019)



 Bánk (Debrecen) főnevezetessége a környéket uraló Erdőspusztákat Bemutatóház és Arborétum.

A Pihenőcentrum központi épületében egy modern konferenciatermet és 3 bemutatótermet is megcsodálhatunk. Az ide látogató betekintést nyerhet többek között dr. Szemerédi Miklós nyugdíjas erdőmérnök gyűjteményébe, valamint megismerhetjük az Erdőspusztákat korabeli fotókból, illetve a tájra jellemző használati tárgyakból összeállított kiállításban is gyönyörködhetünk.



A főépülethez tartozik egy 15 hektáros füvészkert is, amely elsősorban fagyűjteményből, lombos, fenyő- és cserjefélékből áll. Az arborétum védett környezetének köszönhetően nem csak gondosan ápolt változatos növényzettel, hanem gazdag rovar- és madárvilággal, kisebb gerinces állatokkal, emlősökkel, kétéltűekkel is találkozhatunk.
Az Arborétum területén is számos felfedezi való vár, úgy mint az Év fái tanösvény, a fából készült játszótér, a kilátó vagy a környezetbe jól illeszkedő szabadtéri foglalkoztatóház, melyek az erdei iskolás foglalkozások kedvelt helyszínei. A vákáncsos kunyhó, valamint az abban található használati tárgyak megtekintésével pedig megismerkedhetünk a debreceni erdőtelepítők életmódjával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése