Budakeszi Vadaspark (2022)

A Budakeszi Vadaspark a város határában, egy erdőben található, ahol a Kárpát-medencében honos nagyvad- és apróvadfajait saját, természetes környezetükben ismerhetjük meg. A Pilisi Parkerdő Zrt. által üzemeltetett vadaspark látnivalóit Dinó Park és Kalandpark is színesíti.

A Budakeszi Vadaspark több évnyi terveztőmunka után, 1979-ben nyitotta meg kapuit. A vadasparkot alapításakor az erdészeknek az volt a célja, hogy természetes élőhelyükön mutassa be a Kárpát-medencébe őshonos és betelepült állatvilágát, valamint még közelebb hozzák a látogatókat az állatokhoz. Napjainkban 32 állatfaj mintegy 120 egyede él természetes környezetben a 26 hektáros erdei területen. Ezek közül több állatfaj is megsimogató, sőt az iskolás és óvodás csoportok számára komplex oktatási program igényelhető.



A Budakeszi Vadasparkban az elmúlt években számos fejlesztés valósult meg, ezeknek köszönhető a Dinó Park is, ahol egy közel 2 hektáros területen 25 életnagyságú dinoszaurusz-modell tekinthető meg. De nem rég nyílt meg a kalandpark is, ahol 6 különböző nehézségű pálya várja a csúszni és mászni vágyókat! Ezenkívül erdei pihenők, játszótér, vadles és kilátó teszik színesebbé az itt eltöltött időt.

őstulok (Bos primigenius)

barna medve (Ursus arctos)

közönséges farkas vagy európai szürkefarkas (Canis lupus lupus)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése