Egerszalóki szőlők és a Szent Andrea pincészet (2013)

„Egerszalók az egri történelmi borvidék része. Egy dokumentum tanúsága szerint már 1249-ben volt Egerszalókon telepített szőlő. A török hódoltság után is folytatták a hagyományokat: a legfőbb fehér szőlőfajták a leányka, olaszrizling, muscat ottonel, zenit és a chardonay; a kék szőlőfajták közül a zweigelt, merlot, kékoprotó, cabernet sauvignon és cabernet franc.
Borászaink finom borokkal és csodálatos riolttufa pincékben várják vendégeiket.”
(falusiturizmus.hu)

„Közel 40 ha-os szőlőbirtokunk az Egri történelmi borvidékén fekszik. Pincészetünket Egerszalókon az Öreghegyen oldalába építettük. Dűlőink klimatikus és talaj-jellemzői sajátos borkarakter kialakítását tesznek lehetővé. Szőlőfajtáink megválasztásánál legfőképpen az Egri Borvidék hagyományaira támaszkodtunk. Borkészítési filozófiánk középpontjában a terroir áll. Célunk a termőhely adta lehetőségek legmesszemenőbb kiaknázása, a tradicionális borászat módszereinek segítségével. Szándékunk az Egri bikavér és az egri borok jellegének újra fogalmazása, amely konzekvens szőlészeti és borászati munkát követel meg.” (standrea.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése