Fehérpettyes álcsüngőlepke (Amata phegea)

„Hazánkban mindenütt előfordul, az erdős helyek, erdőszélek, kertvárosok, parkok jellemző lakója. Lassan és esetlenül repül, szívesen elücsörög a virágokon és az emberre is rászáll. Június-júliusban repül, olykor tömegesen. Látszólagos védtelensége ellenére a rovarevők méreganyagai miatt nem fogyasztják.

Hernyója barna színű, barna szőrzet fedi. Tápnövényei közé sok lágyszárú tartozik, útifű-, lórom-, galaj-, árvacsalán-, oroszlánfog-, saláta-fajokkal és gyermekláncfűvel táplálkozik. A bokortanyás térségben gyakori, jellemző faj.” (bokortanya.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése